2014. november 25., kedd

66. nap - Kazany (Казань) felfedezése



2014.11.22. - 66.nap – Kazany felfedezése

Mivel Kazany rengeteg látnivalóval büszkélkedhet, így viszonylag korán, 8-kor indultunk el Godefroival a csoporttársainktól kapott térkép segítségével felfedezni a várost. Kialudni nem sikerült magunkat, a szobába éjjel rettentő hőség volt (mondjuk jobb ez, mint a koliban fagyoskodni), és ez a 6-7 óra alvás nem bizonyult elegendőnek…

Az utcák szinte kihaltak voltak, csodálkozva néztük, hogy már fél 9 táján járunk, de a város még mindig alszik, a boltok zárva, emberek sehol. A sétálóutca (Улица Баумана) a hoteltől kb. 5 perc sétára található tele szebbnél szebb, gazdagabbnál-gazdagabb épületekkel, és persze ahogy ez lenni szokott szobrokkal :)  Picit a nyizsnyij novgorodi sétálóutcánkra (Улица Покровская) emlékeztetett, bár azért be kell vallani, itt nem lehet nem észrevenni a gazdagságot (Kazany olyasmi itt Oroszországban, mint Monte Carlo Olaszországban), ami szerény kis városunkra nem igen jellemző.








































Első úti célunk természetesen a Kreml volt, ami a sétálóutca végéből nyílik. A bejárat előtt a Május 1-je téren (Площадь 1 Мая), ami a város legrégebbi (régen kereskedelmi) tere, egy tipikus szovjet szobor áll (памятник Герою Советского союза Мусе Джалилю), amit a Szovjetúnió hősének, Musa Jalilnak (tatár), aki német hadifogolyként ellenállt a nácizmusnak.


















A Kremlbe két bejárat vezet, mi a Május 1-je térről közelítettük meg a komplexumot.



FOLYT. KÖV. :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése